Träna Badminton

Badmintonklubben har delat upp sin verksamhet i 4 steg. Man börjar i badmintonskolan (grupp 1) och går när man är redo vidare ett steg till en fortsättningsgrupp (grupp 2). Beroende på spelstyrka och ambition är nästa steg den avancerade tävlingsgruppen (grupp 3 och 4) som satsar på att ge sina spelare så många tävlingstillfällen som möjligt.

Förutom seriespel så har badmintonsektionen som ambition att delta i andra ungdomstävlingar, samt att satsa på utbildning av gamla och nya ledare och tränare. Vi har spelare som spelar nationella tävlingar och spelare som nöjer sig med att spela i klubbtävlingar, så alla nivåer är välkomna.

Badmintonskolan (grupp 1) riktar sig till ungdomar från 8-13 år. Där lär vi ut grundläggande slagteknik men även de viktigaste reglerna så att man kan spela en match mot sin kompis. Därefter finns det möjlighet att fortsätta med mer avancerad träning och spelaren går då vidare till fortsättningsgruppen (grupp 2).

I den avancerade tävlingsgrupperna (Grupp 3 och 4 ) tittar vi mycket på speltaktik och kombinerar slagteknik med en del styrka och kondition. Målsättningen är att bli en duktig tävlingsspelare och kunna åka ut på flera tävlingar.

Vår sektion har ett gott samarbete med Stockholms badmintonförbund och utnyttjar ofta deras utbildningar, tävlingar och läger. Vi anordnar tävlingar för våra egna medlemmar och har även som mål att arrangera nationella tävlingar.

Om du studerar i Stockholm, är vår klubb ett bra alternativ att hålla igång din badminton.

Utöver spelavgift tillkommer även medlemsavgift 500 kr (Obligatorisk för alla medlemmar)

För hjälp med val av racket, titta här.

Års- och spelaravgifter säsongen 2023/2024

Introduktionsgrupp Grupp 1 (Badmintonskolan):
  • 1450 kr per säsong (950 kr + medlemsavgift)
Utvecklingsgrupp Grupp 2:
  • 2150 kr per säsong (1650 kr + medlemsavgift)
Tävlingsgrupp Grupp 3:
  • 2450 kr per säsong (1950 kr + medlemsavgift)
Seniorgrupp Grupp 4:
  • 2650 kr (2150 kr + medlemsavgift)
Motionsgruppen
  • 2450 kr (1950 kr + medlemsavgift)

Vid start på vårterminen faktureras halva beloppet.